Thursday, March 25, 2010

Τεκμήρια:

Μιας και προσπαθούν να μαζέψουν όσα πιο πολλά χρήματα μπορούν, και να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα βασισμένοι σε ποια περιουσιακά στοιχεία έχει ο καθένας μας καθώς και στις δαπάνες που κάνουμε, προτείνω τα εξής:
• Να έχει τεκμήριο η ιδιοκατοίκηση, ανάλογο του ενοικίου που θα δαπανούσε κάποιος για να το νοικιάσει. Εγώ για παράδειγμα, νοικιάζω ας πούμε σε ένα σπίτι, για το οποίο πληρώνω 1000 ευρώ τον μήνα. Εάν ιδιοκατοικούσα σε αυτό το σπίτι, δεν θα ήμουνα εξ ίσου κονομημένος με όσο είμαι τώρα? Εάν όχι, τότε θα επέλεγα να μένω σε μικρότερο και κατά πολύ φθηνότερο σπίτι, και θα νοίκιαζα το σπίτι αυτό για να κερδίσω την διαφορά, για να καταφέρω να επιβιώσω.
Τεκμήριο ενοικίου. Όποιος πληρώνει ενοίκιο, σημαίνει πως εκτός από το ενοίκιο που πληρώνει, κάπως τρώει, πίνει, πληρώνει ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κλπ. Το τεκμήριο του ενοικίου, να είναι το τριπλάσιο του ποσού που πληρώνεις σε ενοίκιο.
Τεκμήριο ιδιωτικών σχολείων, κολεγίων, σπουδών στο εξωτερικό κλπ. Έχουμε πήξει στα ιδιωτικά σχολεία. Τι δηλώνουν στην Εφορία οι γονείς των παιδιών που πάνε εκεί? Τι ποσοστό είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία? Που βρίσκουν τα λεφτά για τα δίδακτρα? Ποιοι είναι αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους ιδιωτικά κολέγια, ή στο εξωτερικό? Τι δηλώνουν αυτοί στην φορολογική τους δήλωση?
Τεκμήριο ταβέρνας, καζίνων, ξενοδοχείων και νυχτερινών κέντρων. Χωρίς το ΑΦΜ, κανένας να μην μπορεί να δαπανήσει χρήματα στις πιο πάνω κατηγορίες, για να ελέγχονται σαν τεκμήρια οι δαπάνες αυτές. Να εξαιρούνται μικρά ταβερνάκια ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, αφού εγκριθεί ο τιμοκατάλογος τους ότι έχουν λογικές τιμές.
Τα τεκμήρια των αυτοκινήτων να επηρεάζονται από την αξία του αυτοκινήτου. Δεν μπορεί να έχει το ίδιο τεκμήριο μια Porsche cayenne 2 χιλιάδων κυβικών αξίας σαν μεταχειρισμένης 50 χιλιάδων ευρώ, με ένα δίλιτρο Skoda, αξίας 5-6 χιλιάδων ευρώ.
Τεκμήριο περιοχής κατοικίας. Το κόστος ζωής στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας δεν μπορεί να συγκριθεί με το κόστος ζωής στην Μύκονο. Ούτε το κόστος ζωής στην Αθήνα έχει καμία σχέση με το κόστος ζωής στην Θήβα ας πούμε. Δεν μπορεί επίσης να συγκριθεί τι στοιχίζει να ζεις στο Ψυχικό με το κόστος του να ζεις στην Φυλή. Κάθε περιοχή να έχει έναν συντελεστή επί των υπολοίπων τεκμηρίων.
Τεκμήριο υποψηφίου βουλευτή, δημάρχου, κλπ. Δεν χρήζει ανάλυσης, είναι προφανές.
Τεκμήριο διαβίωσης στους Έλληνες χρήστες πολυτελών θαλαμηγών που ανήκουν σε offshore εταιρείες. Το τεκμήριο αυτό υπάρχει ήδη, αλλά δεν εφαρμόζεται εδώ και 15 χρόνια!

No comments: