Saturday, April 20, 2013

Αδάμ και Εύα

Αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα. Και οι γονείς όμως, είναι τέκνα που παιδεύονται από τους δικούς τους γονείς. Πούστη Αδάμ και πουτάνα Εύα, εσείς φταίτε για όλα, από εσάς ξεκίνησε το κακό, εσείς δεν είχατε γονείς για να τα φορτώσετε όλα πάνω τους!!!
Evangelos Zervop Εβραικές φαιδρόρητες, ποιον Αδαμ ποιά Ευα καπου μέσα μας είναι το πρόβλημα...


  • Antonis Mangos Βαγγέλη, οι Εβραϊκές φαιδρότητες δεν είναι και τόσο φαιδρότητες... Είναι παραμύθια που μας διηγούνται κάποιες διδακτικές ιστορίες. Άλλωστε δεν είναι καν εβραϊκά τα παραμύθια αυτά, είναι Αιγυπτιακά, και ποιός ξέρει κι αυτοί από που τα πήρανε, δεδομένου ότι είναι κοινά σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Τότε που οι "Θεοί" ήταν στην Γη, πειραματίστηκαν κατ επανάληψιν, και εκτός των άλλων, έφτιαξαν κι εμάς.

  • Antonis Mangos Μοιάζουμε με τα μυρμήγκια που κουβαλάνε καθημερινά την τροφή τους στην φωλιά τους, προκειμένου να επιβιώσει το είδος τους. Όπως προχωράμε, τα πατάμε. Κάποια αιτία ύπαρξης θα αντιλαμβάνονται κι αυτά, προφανώς την δουλειά τους. Αλλιώς δεν θα έκαναν ότι κάνουν. Ο σκύλος μου υπάρχει, για να είναι μαζί μου και να με συντροφεύει σε ότι κάνω. Το μυαλό του απασχολείται καθημερινά για να με ακολουθεί, να με παρακολουθεί, να συμβιώνει καλά μαζί μου. Εάν κάπως καταφέρναμε να του πούμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες, κάποιο εύπεπτο παραμύθι θα του λέγαμε. Και φυσικά θα μας είχε για θεούς. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαμε (αν για κάποιο λόγο εξαφανιζόμασταν από προσώπου γης) ή ότι το παραμύθι δεν είχε στοιχεία αλήθειας...

  • Antonis Mangos Ο Μωυσής που ουσιαστικά ίδρυσε την Εβραϊκή θρησκεία, ήταν Αιγυπτιοτραφής, σπουδαγμένος σε υψηλό επίπεδο, γνώστης της Αιγυπτιακής θρησκείας και των μυστικών της (τα ζογκλερικά και η κόντρα με τους μάγους του Φαραώ δεν ήταν τυχαία), κι έχτισε το εβραϊκό παραμύθι για να δημιουργήσει το δικό του έθνος, φτιάχνοντας μια δικιά του θρησκεία. Με ποιά γνώση? Φυσικά με την Αιγυπτιακή του μόρφωση. Πολύ πριν την ιστορία που γνωρίζουμε, υπήρξαν πολιτισμοί και τεχνολογία που αγνοούμε... Κάποιοι έπαιζαν με το dna των ζώων και των φυτών, και δημιούργησαν τρόφιμα και όντα που δεν υπήρχαν και εξακολουθούν να μην υπάρχουν από μόνα τους. Ένα απλό παράδειγμα, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το μανταρίνι, η ελιά, κλπ. Εκπαίδευσε η θεά Δήμητρα τους ανθρώπους να τα μπολιάζουν και να τα καλλιεργούν. Ωραία, αλλά στην φύση που υπήρχε το λεμόνι, το μανταρίνι κλπ που χρησιμοποιήθηκαν για να μπολιαστούν τα άγρια δένδρα? Πως κάποιος λύκος που ενώ οι υπόλοιποι λύκοι παραμένουν λύκοι τόσες χιλιάδες χρόνια, αυτός εξελίχτηκε σε σκύλο? Έχουμε μαύρα μεσάνυχτα για το τι συνέβη πριν την γνωστή σε εμάς ιστορία, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πάνω στο μόνο που έχουμε: Τα παραμύθια.

  • Antonis Mangos Ενώ η γραφή "ανακαλύφτηκε" μετά τα ομηρικά έπη, η γλώσσα του ομήρου είναι χιλιάδες φορές πιο πλούσια από την σημερινή, πιο επιστημονική, πιο μαθηματική, πιο λογική. Δεν μπορεί ένας προφορικός λόγος να έχει τέτοιο πλούτο. Προφανώς χάθηκαν από την γνώση μας τα γεγονότα και η ιστορία που προηγήθηκε από όσα γνωρίζουμε. Γι αυτό μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις την πουτάνα την Εύα και το μαλάκα τον Αδάμ, αυτοί φταίνε για όλα!!!

  • Antonis Mangos Όταν λοιπόν ο Θεός έβλεπε τον Αδάμ να βαριέται, του πρότεινε να του φτιάξει την Εύα, όμορφη, ψηλή, εργατική, θα έκανε παιδιά όμορφα, θα τα φρόντιζε όλα μόνη της, θα του έκανε πρωί μεσημέρι βράδυ σεξ, θα του μαγείρευε όμορφα φαγητά, θα έβλεπε μαζί του μπάλα και δεν θα γκρίνιαζε ποτέ. Τον ρώτησε λοιπόν ο Αδάμ: Και τι θα στοιχίσει? Κι ο Θεός απάντησε: Ένα χέρι κι ένα πόδι. Και τότε ο Αδάμ ρώτησε: Με ένα πλευρό τι παίρνω?



    Antonis Mangos Η ανάσταση των νεκρών, δεν ήταν εβραϊκή ανακάλυψη. Σε ανάσταση νεκρών προσδοκούσαν οι Φαραώ πολύ πιο πριν. Και πως προετοιμάστηκαν γι αυτήν? Με το να θάβονται σε εμφανή σημεία (πυραμίδες), μαζί με τα χρυσαφικά τους, τα ζώα τους και τους δούλους τους. Και να μην αφήνουν το σώμα τους να λιώσει, αλλά γινόντουσαν μούμιες. Κάποια άγνωστη (?) σε εμάς τεχνολογία, θα τους ξαναζωντάνευε κάποια μέρα. Άραγε μέσω του dna? Γιατί άργησαν τόσο πολύ οι Θεοί? Ποιός ξέρει!!! Άλλωστε για να καταλάβουμε όλοι τι χάθηκε, από την γνωστή σε εμάς ιστορία ξέρουμε πως οι Αιγύπτιοι που κατασκεύασαν τις πυραμίδες με άγνωστο σε εμάς τρόπο ακόμα και σήμερα, κάλεσαν τον Θαλή τον Μιλήσιο να μετρήσει το εμβαδόν τους!!!