Thursday, March 25, 2010

Τεκμήρια:

Μιας και προσπαθούν να μαζέψουν όσα πιο πολλά χρήματα μπορούν, και να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα βασισμένοι σε ποια περιουσιακά στοιχεία έχει ο καθένας μας καθώς και στις δαπάνες που κάνουμε, προτείνω τα εξής:
• Να έχει τεκμήριο η ιδιοκατοίκηση, ανάλογο του ενοικίου που θα δαπανούσε κάποιος για να το νοικιάσει. Εγώ για παράδειγμα, νοικιάζω ας πούμε σε ένα σπίτι, για το οποίο πληρώνω 1000 ευρώ τον μήνα. Εάν ιδιοκατοικούσα σε αυτό το σπίτι, δεν θα ήμουνα εξ ίσου κονομημένος με όσο είμαι τώρα? Εάν όχι, τότε θα επέλεγα να μένω σε μικρότερο και κατά πολύ φθηνότερο σπίτι, και θα νοίκιαζα το σπίτι αυτό για να κερδίσω την διαφορά, για να καταφέρω να επιβιώσω.
Τεκμήριο ενοικίου. Όποιος πληρώνει ενοίκιο, σημαίνει πως εκτός από το ενοίκιο που πληρώνει, κάπως τρώει, πίνει, πληρώνει ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κλπ. Το τεκμήριο του ενοικίου, να είναι το τριπλάσιο του ποσού που πληρώνεις σε ενοίκιο.
Τεκμήριο ιδιωτικών σχολείων, κολεγίων, σπουδών στο εξωτερικό κλπ. Έχουμε πήξει στα ιδιωτικά σχολεία. Τι δηλώνουν στην Εφορία οι γονείς των παιδιών που πάνε εκεί? Τι ποσοστό είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία? Που βρίσκουν τα λεφτά για τα δίδακτρα? Ποιοι είναι αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους ιδιωτικά κολέγια, ή στο εξωτερικό? Τι δηλώνουν αυτοί στην φορολογική τους δήλωση?
Τεκμήριο ταβέρνας, καζίνων, ξενοδοχείων και νυχτερινών κέντρων. Χωρίς το ΑΦΜ, κανένας να μην μπορεί να δαπανήσει χρήματα στις πιο πάνω κατηγορίες, για να ελέγχονται σαν τεκμήρια οι δαπάνες αυτές. Να εξαιρούνται μικρά ταβερνάκια ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, αφού εγκριθεί ο τιμοκατάλογος τους ότι έχουν λογικές τιμές.
Τα τεκμήρια των αυτοκινήτων να επηρεάζονται από την αξία του αυτοκινήτου. Δεν μπορεί να έχει το ίδιο τεκμήριο μια Porsche cayenne 2 χιλιάδων κυβικών αξίας σαν μεταχειρισμένης 50 χιλιάδων ευρώ, με ένα δίλιτρο Skoda, αξίας 5-6 χιλιάδων ευρώ.
Τεκμήριο περιοχής κατοικίας. Το κόστος ζωής στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας δεν μπορεί να συγκριθεί με το κόστος ζωής στην Μύκονο. Ούτε το κόστος ζωής στην Αθήνα έχει καμία σχέση με το κόστος ζωής στην Θήβα ας πούμε. Δεν μπορεί επίσης να συγκριθεί τι στοιχίζει να ζεις στο Ψυχικό με το κόστος του να ζεις στην Φυλή. Κάθε περιοχή να έχει έναν συντελεστή επί των υπολοίπων τεκμηρίων.
Τεκμήριο υποψηφίου βουλευτή, δημάρχου, κλπ. Δεν χρήζει ανάλυσης, είναι προφανές.
Τεκμήριο διαβίωσης στους Έλληνες χρήστες πολυτελών θαλαμηγών που ανήκουν σε offshore εταιρείες. Το τεκμήριο αυτό υπάρχει ήδη, αλλά δεν εφαρμόζεται εδώ και 15 χρόνια!

Monday, March 01, 2010

Αγαπητή Ευρωπαϊκή Ένωση…

Είμαι ένας Έλληνας, και ποτέ δεν ερωτήθηκα εάν θέλω ή δεν θέλω να είμαι μέλος της ΕΟΚ, εάν θέλω ή δεν θέλω να χάσω την δραχμή μου και να αποκτήσω το ευρώ, είμαι ένας Έλληνας που δεν νομίζω ότι διαφέρω από τους περισσότερους συμπατριώτες μου.
Ζω σε μια μικρή αλλά όμορφη χώρα. Είμαι περήφανος για την ιστορία της χώρας μου, για την γλώσσα μας, για τις παραδόσεις μας, για την θρησκεία μας.

Έχω επισκεφτεί αρκετές χώρες, έχω γνωρίσει πολλούς ξένους που επισκέφτηκαν την χώρα μου, και έχω παρατηρήσει ότι έχουμε τεράστιες διαφορές.
Τέλος πάντων, θέλω να πω κι εγώ την γνώμη μου γι αυτά που συμβαίνουν, και πως βλέπω εγώ τα πράγματα. Ελπίζω να καταλάβεις πως είμαι ειλικρινής.
Δεν θα αρχίσω από το 1940, ούτε πιο πριν, παρόλο που η χώρα μου καταστράφηκε από 3 πολέμους, έναν κατά των Ιταλών, και έναν κατά των Γερμανών, και έναν εμφύλιο που ακολούθησε την περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Όταν οι Ευρωπαϊκές χώρες έβγαιναν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι πατεράδες μου γκρέμιζαν ότι είχε απομείνει. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το τι συνέβη. Δεν είναι της παρούσης να καταλογίσω ευθύνες, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έβαλαν το χεράκι τους οι μεγάλες δυνάμεις και οι συνέταιροι μας στην ΕΟΚ.

Εγώ γεννήθηκα το 1962, και έχω την δικιά μου άποψη, όπως έζησα τα γεγονότα από το 1974 και μετά. Μέχρι το 1974, στην Ελλάδα είχαμε την γνωστή δικτατορία, κατά την διάρκεια της οποίας συνέβησαν πολλά εγκλήματα κατά την ελευθερίας, ήταν μια μαύρη περίοδος της χώρας μας, αλλά στην περίοδο αυτή κατασκευάστηκαν τα περισσότερα σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι, στάδια και γήπεδα, η αγροτική παραγωγή βρέθηκε σε τρομερή ανάπτυξη, βιομηχανίες και βιοτεχνίες εγκαταστάθηκαν και αναπτύχτηκαν στην χώρα μου, φτιάχτηκαν δρόμοι, γεφύρια, μαρίνες, μεγάλα ξενοδοχεία. Η χώρα έζησε μια περίοδο μεγάλης ανάπτυξης και ανοικοδόμησης. Φτιάχναμε σκάφη, αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ρούχα, έπιπλα... Πριν την περίοδο αυτή, η χώρα βρισκόταν σε πλήρη διάλυση, και την κυβερνούσαν Μαυρογιαλούροι. Ποιοι είναι οι Μαυρογιαλούροι? Διεφθαρμένοι πολιτικοί, που το μόνο που τους απασχολούσε ήταν η δικιά τους ευδαιμονία, με υποσχέσεις και με ψέματα έκλεβαν την ψήφο του λαού, και είχαν τριγύρω τους μια αυλή από λαμόγια και απατεώνες, που έκλεβαν από κάθε δημόσιο έργο.

Μετά την χούντα λοιπόν, επέστρεψαν οι Μαυρογιαλούροι στην χώρα μας. Τα τελευταία 35 χρόνια, η χώρα μου βρίσκεται συνέχεια στο όριο να χρεοκοπήσει, συνέχεια ακούμε για σκάνδαλα, για κλεψιές, για διαφθορά παντού, για στρατιωτικές προμήθειες, για υπερκοστολογήσεις σε έργα βιτρίνας, για σπασμωδικά μέτρα για την σωτηρία μας.
Οι Μαυρογιαλούροι και η αυλή τους, έφαγαν τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία, έφαγαν τα χρήματα που έδωσε η Ευρωπαϊκή κοινότητα για έργα ανάπτυξης, έφαγαν από το μέλλον των παιδιών μου χρεώνοντας την χώρα με απίστευτα ποσά.

Δεν τα έφαγαν μόνοι τους. Μοίρασαν κιόλας λεφτά, κάνοντας τον μέσο Έλληνα συνένοχο. Μερικούς μας προσέλαβαν σαν δημόσιους υπαλλήλους να μην παράγουμε τίποτα αλλά να αμειβόμαστε γι αυτό, μετέτρεψαν τον αγροτικό κόσμο σε ένα ιδιόμορφο Δημόσιο υπάλληλο που ζούσε από επιδοτήσεις και αποζημιώσεις χωρίς να παράγει κι αυτός, μετέτρεψαν τον μέσο Έλληνα σε ασυνείδητο φοροφυγά, και η προνομιούχα τάξη είναι όσοι κάνουν έργα και τρώνε από το Δημόσιο. Μοιράστηκαν συντάξεις σε ανθρώπους που δεν πλήρωσαν ποτέ εισφορές, πρόωρες συντάξεις σε άλλους, γενικά κατασπαταλήθηκε χρήμα για να υπάρχουν πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους, ώστε να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην εξουσία. Μην πάτε μακριά, το 2004 στην Ολυμπιάδα μονάχα, καταχρεωθήκαμε για να γίνουν ελάχιστοι πιο πλούσιοι.

Ας πούμε πως τώρα βρισκόμαστε σε ένα σημείο μηδέν, που βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας για ότι συνέβη τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι αδύνατον οι Μαυρογιαλούροι που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση, να την αντιμετωπίσουν. Δεν γίνεται να φυλάνε τα πρόβατα οι λύκοι.

Η χώρα μας, μοιάζει με μια επιχείρηση, που θα λειτουργούσε άριστα με 100 υπαλλήλους ας πούμε. Εδώ και 35 χρόνια, η επιχείρηση αυτή απασχολεί 1000 υπαλλήλους, έπαψε να παράγει το παραμικρό, και ο επιχειρηματίας δανείζεται κάθε μήνα, για να πληρώσει τους μισθούς, αγοράζει επίσης με δανεικά κάθε μήνα και από ένα καινούργιο πολυτελές αυτοκίνητο, και τώρα συζητάμε πως θα εξυγιανθεί αυτή η επιχείρηση. Δεν γίνεται!
Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι κατ αρχάς να πάει στην φυλακή ο επιχειρηματίας αυτός που δημιούργησε και συντήρησε όλο αυτό το τέρας. Εν συνεχεία, θα πρέπει να δούμε τι θα απογίνουν οι 900 που πρέπει να απολυθούν, και να ξαναμάθουν από την αρχή οι άλλοι 100 που θα παραμείνουν, να δουλεύουν. Πιο δύσκολο και από τους άθλους του Ηρακλή.

Εγώ, αγαπητή ΕΟΚ, δεν είπα κανένα ψέμα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ρώτησες ποτέ την γνώμη μου, με αυτούς που τόσα χρόνια σου έλεγαν ψέματα, εσύ συνεχίζεις να συζητάς και να αναζητείς λύσεις. Ναι, έχω ευθύνη γι αυτά που ψηφίζω όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εσύ τους έδωσες την δυνατότητα να με διαφθείρουν και να ψηφίζω πελατειακά, όλα αυτά τα χρόνια.
Ότι έγινε, έγινε. Τι γίνεται από εδώ και πέρα. Όταν δεν υπάρχει ένα κράτος που να μπορεί να εισπράξει τους φόρους, όσο και να αυξήσετε την φορολογία και τον ΦΠΑ, δεν θα δεις την δραχμή μας (το ευρώ μας)... Το πρόβλημα της Ελλάδας, δεν είναι στα έσοδα της, αλλά στα έξοδα, και στην μη παραγωγή.

Υπάρχουν υπερκοστολογήσεις για τα πάντα, κάθε τι στοιχίζει στο κράτος 5-10 φορές ακριβότερα από κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Πρέπει να γίνει εκ νέου αναδιοργάνωση του κράτους, και οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι να πάνε στα σπίτια τους, και να μάθουν από εδώ και πέρα να δουλεύουν, όσοι παραμείνουν. Δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις όσων δικαιούνται και πλήρωσαν, αλλά να καταργηθούν όλες οι πρόωρες συντάξεις, και όλες οι μαϊμού συντάξεις. Να πάνε στην φυλακή όσοι έκαναν προμήθειες στο Δημόσιο, και κόστισε παραπάνω κάθε τι, σε σχέση με πόσο στοίχισε κάτι ανάλογο στο Γερμανικό Δημόσιο.

Η αγορά είναι έτοιμη να καταρρεύσει, δεν έχει περιθώρια για πειράματα. Πως θα γίνει το παραμικρό από τους Μαυρογιαλούρους που μας κυβερνάνε? Εξαρτώνται από την ψήφο του κάθε ένα πελάτη τους, ο οποίος τους ψήφισε. Πως θα απολύσουν τους ψηφοφόρους τους? Πως θα τους κόψουν τις μίζες και τα προνόμια? Πως θα τιμωρήσουν τους άλλους, οι ένοχοι όλης αυτής της κατάστασης? Τι θα αλλάξει εάν περικοπεί ο 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων? Πρέπει να περικοπούν καιοι 14 μισθοί τους!!!

Πιστεύω πως πρέπει άμεσα να βγούμε από την ζώνη του ευρώ, να μπουν δασμοί σε κάθε τι εισαγόμενο, για να μπορέσει το κράτος να εισπράξει ξανά φόρους και δημόσια έσοδα. Η κατάργηση των Τελωνείων το 1992 ήταν η καταστροφή μας, αφού η χώρα δεν είχε τους μηχανισμούς να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τότε.

Πρέπει να βοηθηθεί η εγχώρια παραγωγή, και να πάψουμε να είμαστε καταναλωτές Ευρωπαϊκών προϊόντων, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Εάν δεν τόχετε καταλάβει, δανειζόμαστε από εσάς, για να καταναλώσουμε τα προϊόντα που εσείς μας πουλάτε. Το βρίσκεται λογικό αυτό?

Από την άλλη, δεν βλέπω τον λόγο, σαν χώρα να κάνουμε στρατιωτικές δαπάνες, για να φυλάμε τα σύνορα μας. Ενώ χρεοκοπούμε, εσείς εξακολουθείτε να μας πουλάτε φρεγάτες και όπλα. Πως θα τα πληρώσουμε όλα αυτά?

Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Πρέπει να απολυθούν οι μισοί τουλάχιστον δημόσιοι υπάλληλοι, να καταργηθούν οι μισές τουλάχιστον συντάξεις, να καταργηθούν επιτροπές, να σταματήσουν οι πολυδάπανες μελέτες, και να πάνε στην φυλακή κάθε κατεργάρης και οι περισσότεροι πολιτικοί.

Τότε, ίσως να κάνουμε κάποια αρχή για να βγούμε από την κρίση.